2016. november 23., szerda

Réteges sütőtökkrém



Ha november, akkor sütök. Legalábbis nálunk biztosan, ugyanis mindketten masszív sütök függők vagyunk. A currytől a kenyéren át mindenbe beletettük már, most éppen egy fűszeres pudingot alkottunk belőle. 
Adj hozzá egy presszókávét ehhez a desszerthez, és aaaaaaammmmm... Meg hasonlók.

Összetevők 2 pohárhoz:

  • egy sütőtök fejének a negyede
  • 1,5 pohár almalé
  • 3 ek. finom szemű zabpehely
  • 1 pohár konzervdobozos kókusztej
  • 3 ek. kukoricakeményítő
  • fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió
  • édesszájúaknak ízlés szerint méz
  • alma a dekorációhoz
Elkészítés:
  1. A sütőtököt meghámoztuk, feldaraboltuk és az almalével meg a fűszerekkel együtt megpároltuk. Amíg főtt, a két pohár aljába 1,5-1,5 kanál zabpelyhet tettünk, hozzáadtunk annyi vizet, ami pont elfedi, és egyenként megmikróztuk őket fél-fél percig. Mi ugyan önmagában is imádjuk a zabot, de aki úgy érzi, bátran tegyen hozzá egy kis mézet.
  2. A kókusztejet kevés vízzel higítottuk, majd feltettük a tűzre, és besűrítettük egy evőkanál kukoricakeményítővel. Még forró volt, amikor a zab rétegre ráöntöttük. Ezek után betettük a poharakat a hűtőbe.
  3. Most jön a rossz rész: a kókusztejes réteg megdermedéséig várnunk kellett. Amikor már mind a 10 ujjunkat tövig lerágtuk, nekiláttunk a fűszeres sütőtök besűrítésének: a maradék két ek. keményítőt feloldottuk egy kis almalében és lassú tűzön összefőztük vele. Mikor ezzel megvoltunk, egy botmixerrel pépesítettük.
  4. A forró sütőtök krémet beleöntöttük a poharakba, almából díszeket faragtunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése